09-04-08

Jerko grote jongen

Vanaf nu staan er ook twee van deze exemplaren in onze gang.

CIMG3156

Grote zus had van de paasklokken ook een nieuwe gekregen, zo waren ze alle twee in het nieuw .

 

 

 

Zondagavond begon het al te kriebelen bij alle twee, want morgen is het de grote dag voor Jerko, de eerste keer naar school.

Zondag beloofde Elise ons dat ze heel goed op haar broertje ging kijken en zeker bij hem blijven. Jerko zei nog altijd 'mij ni naar s(ch)ool.

Maandagochtend komt hij de badkamer binnen en zeg ik heel onnozel: Jerko grote man eh, straks naar t schooltje bij juf Nancy. De enige reactie die ik kreeg was "bwurk" (meer moet ik ni zeggen zeker Fronsen). Hij gaat dan toch met papa mee naar beneden en als ik wil vertrekken naar het werk zeg ik tegen Elise "mama komt je halen he deze namiddag op school" en weer kwam die "bwurk" van onze Jerko.

Blijkbaar zijn ze dan toch allemaal klaar geraakt om naar school te gaan, met veel spijt in het hart ben ik hem niet gaan afzetten, deze keer was het papa zijn taak om dit te doen. Want mama zag het niet zo goed zitten, vooral omdat Jeko zo aanhankelijk is aan mij.

Op school toegekomen ging het goed, hij werd wel wat stiller en de lach verdween al op zijn gezichtje, maar het ging. De bel gaat, Elise vertrekt naar haar klasje en papa gaat hem afzetten aan de klas. En toen begon het concert. Toen papa vertrok zag hij nog eens een rood pulletje naar buiten komen, maar Juf Nancy kon hem nog net tegenhouden.

Zowel mama als papa hebben er een ganse dag aangedacht. Eigenlijk is het toch maar raar eh, zo voor de eerste keer naar school gaan.

's Avonds ga ik hem halen, de directeur zegt dat ik naar zijn klasje mag, want de juf vond blijkbaar de juiste jasjes niet meer en ze wou ons nog wat uitleg geven.

Ik kom toe in de klas. De juf roept 'Jerko mama is daar' en wat doet mijnheerke? Hij gaat recht staan op de bank en bekijkt mij zo is van 'wat komt die hier doen'.

Blijkbaar was het allemaal héél goed meegevallen, hij had wel eventjes geweend omdat papa weg was, daarna omdat hij na de speeltijd zijn zusje weer moest achterlaten, maar al bij al ging het super.

Gisteren en vandaag is hij nog met traantjes vertrokken, maar eens mijn oma hem heeft afgezet en ze hem stiekem achter de boompjes bekijkt ziet ze dat hij al aan het rond wandelen is.

Het zal wel in orde komen. Kleine man is groot geworden en mama die kijkt met heimwee terug naar de tijd dat hij er pas was ;)

20:29 Gepost door in stoere bink | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.